Miért jó, ha felkészítjük gyermekünket az iskolakezdésre?

Erről nekem személy szerint az is eszem bejut, „ A szerencse azoknak kedvez, akik felkészülten várják! „

A gyermekünk iskolakezdését nem bízhatjuk, csak a szerencsére, hogy a leendő tanító néni, aki a gyermekünket tanítani fogja, lehet a legügyesebb, a legjobb szakmailag és emberileg, akkor is elkell a segítség.
A gyermekekre sok szempontból nagy teher nehezedik. Nemcsak az iskolatáska súlya lesz nehéz, hanem a reájuk váró feladatok mennyisége is.

Új a közösség, a tanító néni személye, ez még belefér.
Új a rendszer, néhány hét után a 45 perces órákat keményen végig kell dolgozni.
A feladatok szerteágazóak és fontosak nem lehet lemaradni. Pl. az olvasástanulásnál újabb és újabb betűk jönnek, óráról, órára, ami kimarad, az a későbbiekben problémát okoz. Ebből lehet a betűtévesztés, a betűkihagyás, ami lassítja az olvasást, nehezíti a megértést. Ez egy dolog a sok közül.

Miért jó, ha felkészült a gyermekünk?

Vegyünk egy saját példát. A legtöbb ember megtanult autót vezetni. Hogyan érezted magad, amikor legelőször beültél a kormány mögé, és el kellett indulnod az autóval? Milyen volt, amikor századszor indultál el? Ugye van némi különbség?

Most gondold el, hogy a gyermeked úgy érezheti magát naponta, mint te, amikor először indultál el.
Most az autóvezetésnél, van akinek elég 20 óra vezetés, van akinek többre van szüksége, de mindenki megtanulhat jól autót vezetni. Menet közben derül ki.
A gyermek, ha nem először találkozik az anyaggal, nem először ír, sokkal magabiztosabb lesz és sokkal több sikerélménye lesz.
Nem marad le és sokkal jobban élvezi a feladatok megoldását, mert tudja, hogyan csinálja. Mi is nagyobb élvezettel hajtjuk végre azt a tevékenységet, amit könnyedén megtudunk csinálni. A gyerek még inkább így van ezzel.
Ezért nagyon fontos, hogy az iskolába felkészülten érkezzen, ne csak akkor találkozzon először a betűkkel és a hangokkal, a vonalelemekkel.
Az olvasástanító csomag segít neked, hogyan készítsd fel a gyermeked az iskolára. A Megtanulok olvasni dvd-t nézegetitek együtt, megcsináljátok a feladatokat.
Jó olvasást, jó tanulást!
Készülj fel az olvasástanító csomag segítségével!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Lépj kapcsolatba velem!

Telefonszámom: +36 (70) 3310-937
E-mail címem: info@olvasastanitas.hu
;