Módszer

  • Az olvasástanulás alapjai módszertani háttér
  • Miért fontos a jó módszer az olvasástanuláshoz?

Az írás, olvasás alap. A tanulás és minden tudás alapja. Ezzel kezdődik az iskola és a tanulás. Mint tudjuk, bárhol az életben az első benyomás nagyon fontos. A gyerekek életében talán még fontosabb alakuló gyermeki világuk miatt. Az első kudarcok vagy sikerek egész életükre rányomják a bélyeget. Meghatározza mennyire szeretnek majd tanulni, mennyire lesznek sikeresek az életben. Bárminek a megtanulásához az olvasás, írás használatára van szükség, tehát az olvasás, írás elsajátításának könnyebbsége vagy nehézsége hatással lesz a későbbi tanulmányokra.

A módszer egyszerűen megpróbálja követni a józan ész szabályait és megfigyeléseit. Egy csokorba raktam, azt, ami évek óta sikeresen és hatékonyan működött az olvasástanítás területén. Betartva az egyszerű, de kihagyhatatlan fokozati lépéseket. Figyelembe véve a magyar nyelv sajátosságait, amit az olvasástanításnál nem hagyhatunk figyelmen kívül, mert később már nehezebben alakítható mivel hiányosságok vagy rossz berögződések alakulhatnak ki.

Ezeket az apró lépéseket a könyvben részletesen kifejtem és a filmen bemutatom, hogyan kell alkalmazni az olvasástanításakor.

Magába foglalja a régen használt sikeres alkalmazásokat a begyakoroltatás során. Figyel a modernebb technikákra, próbál haladni a korral.

Mivel különböző képességű gyerekekről van szó, de ugyanakkor mindenkit meg akarunk tanítani írni, olvasni, hangsúlyt helyezek arra, hogyan figyeljünk oda az egyéni képességekre, adottságokra.

Olyan apró lépésekre bontom le az olvasás tanulás folyamatát, mely alapján minden gyerek jól megtanulhat olvasni és ezzel együtt megalapozzuk az írását is.

Hiába élünk modern korban írni, olvasni tudni kell. A számítógép, laptop, mobiltelefon használatánál sem mellőzhetjük az írás, olvasás használatát. Az üzeneteket meg kell írnunk és kell tudnunk olvasni. Nem árt, ha nagyon jól minden nehézség nélkül írunk, olvasunk.

Mindenkinek sok élményt kívánok az írás, olvasás segítségével!

Tekintse meg rövid bemutatónkat!

Lépj kapcsolatba velem!

Telefonszámom: +36 (70) 3310-937
E-mail címem: info@olvasastanitas.hu
;