Hogyan teremtsünk jó alapot a gyermekünk iskolakezdéséhez?

Elérkezett az idő, amikor a gyermekünk iskolába megy. Szülőként megtettük az első lépéseket, beírattuk az általunk jónak vélt iskolába.
ez volt a munka legkisebb része.
Most eljött az ideje, hogy mi magunk, mint szülők felkészüljünk arra, mi történik majd gyermekünkkel az iskolába, hogy segíthessük gyermekünk tanulását.
Ha valaha szüksége van a gyermekünknek segítségre, ez most az-az idő. A gyermek életében ez nagy lépés, fontos kezedet. Nagyon fontos, hogy most fogjuk a kezét és segítsük a munkáját.
Miért fontos ez?
http://olvasastanitas.hu/

 

„Minden kezdet nehéz. „ –tartja a mondás. A gyereknek első osztályban rengeteg nehézséggel kell megbirkóznia. Új közösség, új barátok, a tanító néni személye.
Kevesebb játék, fegyelmezettebb munka, amelynek tétje van.
Sok új érdekes dologgal találkozik az olvasástanulás varázsával, a számolás rejtelmével, de számára csak akkor lesz örömteli, érdekes, ha könnyen tudja venni az akadályokat. Segítenünk kell őt, hogy könnyen lépegessen a reá háruló feladatok elvégzésében.
44 betűt megtanulni felismerni, megtanulni olvasni, leírni a betűket a 6-7 éves gyermek számára nagy feladat. Amilyen benyomást szerez az olvasástanulás kapcsán meghatározó lesz a további tanulására.

Ha könnyedén megtanul olvasni, könnyebben, nagyobb lelkesedéssel tanul meg más dolgokat is, hiszen minden tanulás alapja az olvasás. Aki jól és könnyedén megtanul olvasni, örömmel fedezi fel a könyvek tudását.
Aki nehezen tanul meg olvasni, attól azt halljuk majd: megint olvasni, nem akarok tanulni.
Most még kezünkben a választás, most még előkészíthetjük mi magunk a gyermekünket az olvasás tanulásra, hogy ne érjen meglepetés.
Egy házat sem építenek gyenge alapra, hogy összedőljön. Miért engednénk meg, hogy a gyermekünk tanulását ingatag alapra helyezzük egy gyenge kezdéssel?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Lépj kapcsolatba velem!

Telefonszámom: +36 (70) 3310-937
E-mail címem: info@olvasastanitas.hu
;